New Step by Step Map For θερμομονωση
New Step by Step Map For θερμομονωση
Blog Article
Η θερμοπρόσοψη είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την προστασία και μόνωση των κτιρίων από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Με την τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή της πυλωτής, οι απώλειες θερμότητας άρα και το κόστος της θέρμανσης μειώνονται σημαντικά. Με τον τρόπο αυτό περιορίζονται οι απώλειες αλλά δεν προκαλείται και αναστάτωση στο σπίτι.
Η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη (και οι δύο όροι σημαίνουν πρακτικώς, το ίδιο) αποτελεί μια τεχνική παρέμβασης στους εξωτερικούς τοίχους ενός σπιτιού, κατά την οποία τοποθετούνται σε αυτούς από εξειδικευμένο συνεργείο θερμομονωτικά υλικά.
Η Ελλάδα διαφημίζεται από διεθνείς οίκους διαχείρισης περιουσίας «ατόμων πολύ υψηλών εισοδημάτων» ως ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις σε ακίνητα. Τι κερδίζει όμως η πραγματική οικονομία από αυτό;
Με την εφαρμογή θερμομόνωσης, επιτυγχάνεται ο περιορισμός των θερμικών απωλειών στους θερμαινόμενους χώρους.
Προτείνουμε σχεδόν πάντα την εξωτερική θερμομόνωση. Η απορρόφηση της θερμότητας από τα εσωτερικά δομικά στοιχεία του κτίσματός μας, επιτρέπει την διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν σταματήσει να λειτουργεί η πηγή ψύξης ή θέρμανσης.
Η δεύτερη είναι η ελευθερία κάθε προσώπου να λατρεύει το Θεό με τον τρόπο του.
Οι αρμοί των θερμομονωτικών πλακών πλησίον ανοιγμάτων πορτών ή παραθύρων να μην διαμορφώνονται σε συνέχεια των περιγραμμάτων αυτών.
Η θερμοπρόσοψη αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων.
γ) την εξοικονόμηση χρήματος σε βάθος χρόνου, καθώς επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.
Το πάχος του μονωτικού υλικού αρχικά εξαρτάται από την υπάρχουσα θερμομονωτική ικανότητα του σπιτιού. Βέβαια όσο πιο here παχύ είναι το θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο αποτελεσματικό είναι, αφού η σχέση ανάμεσα στο πάχος την θερμομονωτική απόδοση είναι ανάλογη.
Προσφέρει εξαιρετικά θερμομονωτικά και αισθητικά αποτελέσματα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποιεί τον ωφέλιμο χώρο, παρέχει αρχιτεκτονική ελευθερία και εξασφαλίζει ανθεκτικότητα στον χρόνο.
δ) Άλλα λιγότερο δημοφιλή έως και εξαιρετικά σπάνια θερμομονωτικά υλικά είναι η διογκωμένη ύαλος, ινώδη υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό, ινώδη υλικά από μαλλί προβάτου, από πεπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, άχυρο κλπ.
Τα υλικά που κάνουν θερμομόνωση, είναι πάντα ελαφρά υλικά που έχουν εγκλωβίσει στη μάζα τους ακίνητο αέρα.